June 14, 2009

~5 tahun 5 bulan~ my review!!!

...

wah3~
hahaha.. dapat aura baca novel dari nasnas..
fuh..dah lama aku tak melayan novel-novel nih.. beberapa hari bertungkus-lumus nak habiskan itu.. hahaha. kuat semangat jugak ye semata-mata untuk habiskan bacaan sebuah novel tu (lame macam 5 tahun 5 bulan)..kih3~ hyperbola giler..tak de la sampai 5 thn 5 bln.
hehe.

5t5b - 5 tahun 5 bulan.. yang telah ku beli sendiri.. tercari-cari akhirnya dijumpai dan kubeli sendiri..



My review through this conversation.. (hasil sedikit ciplaking, sedikit ubah2, dan sedikit rekaanku dari novel itu.. it's just a review!)

hang li lo: nas wangi, hang li lo rindukan nas wangi.. i miss u like orang gilak!!~

nas wangi
: hehehe. ni mesti dah sampai part Aberdeen 5t5b ni.. nas wangi a.k.a dang wangi.. sapelah jebatnya.. u rindu i?? terharu;-) hehe.

nas wangi in my thought is nasnas, whatever what's her name..she's my best friend like yaya's jo in 5t5b for me.. so sweet..huhu.
....

hang li lo: nas wangi, where r u? dah lama u tak online...dah lama tak nampak u YM..

nas wangi:
u rindu i kat YM ye.. sultan mansur u tak online ke? hehe.

hang li lo:
hahaha..sultan mansur mane pulak ni.. disebabkan aura 5t5b punya pasal.. nas wangi n hang li lo bukak hikayat baru pulak.. bukan setakat hikayat hang li jo kat tanah Aberdeen je..pengaruh novel punya pasal nih..huhu..

nas wangi:
hang li lo tengah wat pe tu?

hang li lo:
hang li lo tengah basuh beras nak tanak nasi..hahaha;D

nas wangi:
o0o ye ke? berlatih jadi 'ana' ye..hehe..

hang li lo:
hahaha.. iye lah kot.. mesti lah teringin ikut contoh teladan yang baik dari seorang perempuan yang bernama 'ana'..wah3~ is dat me? huh. ye lah insaf lepas baca tu.. 'ana' tu.. dah la pandai masak..student medic yang pandai pulak tu..wah3 i kagum gila dengan watak 'ana' dalam novel ni.. huhu..

nas wangi:
kan2.. agama pun ok.. dan memang watak girls dalam cerita hlovate ni bagus..huhu. i nak wat peach cobbler untuk besday mak i nih..hehe. doa2 lah menjadi ye..

hang li lo:
hahaha.. sekali lagi terkena penangan novel 5t5b.. alang2 ada resipi dalam tu.. i pun nak wat jugak lah.. i pun nak belajar jadi 'ana'...hua3~

nas wangi:
em.. memang kena belajar jadi 'ana'.. kalau tak, kesian suami i bila dah kahwin..hehe..dah jauh angan2 tuh.. okey! go2! peach cobbler!;-).. i ni pon clon jebat tak de lagi.. u la ni tak nak cari kan untuk i..hahaha..

hang li lo:
amoi2 nak suruh i carikan pulak.. sultan mansur i pon belum tentu lagi sape..hahaha. sometimes i also believe that.."boys are stupid, some mens too".. huh. hmm~ i macam philophobia atau gamophobia jugak nih.. hehehe.. anyway, tak kisah la.. hang jebat ke sultan mansur ke..tak kisah pun diorang tak de.. but we still have Him(Allah) kan?.. apa yang kita dapat drpd cerita ni jugak.. jodoh kan Allah yang tentukan.. life is so unpredictable~ huhu..

nas wangi:
yup.. doa2 lah n mintak dari Allah moga kita dapat apa yang terbaik untuk kita.. ameen..huhu..

hang li lo:
wah3~ we go too far..so serious about that. again! unpredictable.. macam matured je bila bukak hikayat macam ni..hahaha.. nampaknya kuat betul penangan 5t5b ni..huhu. well, i really appreciate that story..for me, it's too unique.. dan buat saya berangan "happy ending"...

monologku::
jo yang boleh jadi ana..
..dan lei / matleil / lilo mestilah boleh jadi dalila..kih3~

Al-Baqarah
: 216

... boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah Mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

.....

so..
"harmless flirt"?
"brotherly love"?
hmm~ macam sama.. but my life is SO different..!

.....

philophobia:: takut jatuh cinta
gamophobia:: takut kahwin
..huh.huh. dan huh.??

.....

conclusion::~i really enjoyed reading 5tahun5bulan-Hlovate~

.

4 comments:

sendawewangi said...

maklel!!!
thnx coz u thought me as ur 'yaya'..heheh...i meleleh air mate nih...hhahah...mmg bes hikayat nih...len kli den nk promote novel lg la cmni..leh wt byk hikayat lg...hehehhe..whateva pon say no to HARMLESS FLIRT!!!!!!(thats my motto)...hahah...'diorg' mmg suke gnekn kuase HARMLESS FLIRT tu smpi leh t'slh tfsir..kejam!!hahhaha

soccerlover said...

yep! pengalaman mengajar kita untuk keras hati dgn HARMLESS FLIRT~ boys are stupid, throw rocks at them..hahaha;D kan dh kena sabotaj.

. p i s e y . said...

novel ni sangat bez.haha.walupon aku just bace edisi yg online jek.huhu.

hlovate best!

cendawanputih said...

ar....minah novel ko ea..aku nak cop nek cuti ni..hehe