June 9, 2009

.program lagi.

...
Pada 30hb Mei-1hb Jun.. SPRM NS (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Negeri Sembilan) menganjurkan program jati diri rakan muda sprm 2009 kat Kompleks Rakan Muda Jempol. Peserta2 program seramai 55 orang, terdiri daripada pelajar ipt negeri sembilan, iaitu maktab, politeknik n usim.. seramai 14 orang je wakil SPR USIM (Sekretariat Pencegahan Rasuah USIM) termasuk aku yang menyertai program tu..

.semua peserta termasuk urusetia (pegawai sprm).

.antara peserta2 dari SPR USIM.

...
nak dijadikan cerita..hehe;p

"di sini lahirnya..sebuah cinta..yang murni..abadi..sejati.."
"di sini tersemai cita-cita.."
lalala~

kat sane kami selalu menyanyikan lagu warisan..akhirnya~ huhu.
dan dengan itu lagu ini khas ditujukan kepada seseorang..hehe;p.
jangan marah ye..seperti dijanjikan..aku timbulkan sedikit gosip di sini..gosip ke?

seseorang.. sapekah?

err..

.suspek utama..guess who.


...
30hb Mei 2009
..1st day kami sampai kt sane(Jempol) agak lewat, coz sedikit tersesat, memandangkan perjalanan nk ke sana tu, jauh jugak..dan mase on the way tu, bas rosak la pulak.. nasib baik masih dapat diselamatkan..
..dengan pemanduan yang hebat oleh en.Borhan..akhirnya kami tiba ke destinasi kami.. terima kasih en.Borhan..
..huhu. tidak lupa kpd pengiring terhormat kami, k.yana.. sibuk ja dia..hehe;p

::k.yana..a.k.a pengiring terhormat::

..masa pendaftaran, kami diberi baju free..huhu..suka la kalau dapat free2 nih..hehe..terima kasih kpd sprm.. dan selepas pendaftaran, bersiap-siap untuk taklimat pertama dan aktiviti2 lain seperti yang dijadualkan dlm tentatif program..
..petang tu, riadah bersama-sama dengan urusetia.. perempuan main bola jaring, lelaki main bola tampar.. aku pulak main bola tampar dengan urusetia. mase tu jugak, bola terkena kepala aku.. adoii~ sampai malam, aku penim kepala..huhu.

...
31hb Mei 2009
..program tu berjalan seperti biasa..pagi ada senam robik, poco-poco..dan seterusnya, aktiviti2 lain seperti gotong-royong dan LDK..




::kami gotong-royong mengikut kumpulan masing2.. -kumpulan 3 =
TRICEPTOR nama kumpulan kami.. macam nak nasyid je gambar ni.. "dah2! jgn curik tulang!"..hehe.::











::kami yang rajin.. hehe. poyo je.. konon posing rajin wat keje.::




..petang itu, riadah seperti biasa..dan ada perlawanan b.tampar lelaki dan b.jaring di antara peserta program dengan urusetia..

..merenung masa depan: "bila kami nak menang lagi ni.." menang ke??

..malam itu, saat2 yang ditunggu..ada dinner dan persembahan mengikut kumpulan masing2. seronok makanlah masa tu..makanan semua best2 n sedap..

::model dinner pada malam tu::

..persembahan setiap kumpulan semua hebat2 belaka..wah3 tidak disangka2 kumpulan aku (kumpulan 3) yang menang..huhu..tahniah2! sukenye menang..even aku ada wat mistake sket masa persembahan tu..kitorang wat persembahan teater muzikal tu..agak unik..tu la kot sebab2 kami menang..anyway, tahniah jugak kepada kumpulan2 lain..korang pun sgt hebat. sengit persaingan tu..
::kump.3 = TRICEPTOR = persembahan terbaik::


...
1hb Jun 2009
..last day, seronok program ni, sedih la pulak nak berpisah ngan kawan2 baru.. baru je dua hari berkenalan..hmm~ apa nak buat, program ni sekejap ja..huhu. so mula lah sesi autograf dan fotografi..

.gambar ini sepatutnye boleh diabaikan. -hosmet2 aku lah ni- diorang pon join gak program ni.. aku letak gak gambar ni untuk mengelakkan kebisingan menuntut gambar masing2 berlaku..hehe.


..dah habis program, kami pun balik lah~

.atas bas mase nak balik. bye bye Jempol~

..terima kasih kpd kawan2 dari ipt lain, fasilitator2, urusetia2 (pegawai2 sprm) dan lain2 yang terlibat sepanjang program ini..
..tidak lupa..terima kasih kpd en.Sham yang bawak bas untuk pulang.. dan en.Hamidi (hny mengikut spt k.yana.hehe).
..k.yana, thanks coz setia bersama kami walau hanya waktu pergi dan balik..
..especially terima kasih atas kerjasama kawan2 dari usim yang join program ni.. hafizul, fadzil, salahuddin, amiratul, farah, fize, k.shikin, k.fety, safinaz, panji hidayat, shahril, wae dan ila...

"Bersama Kita Hapuskan Rasuah" wah3~

4 comments:

dbest09 said...

test test..heheheh.. maklel, pandai eh tulis blog..

cendawan putih said...

haha..akhirnye tercapai hasrat aku nk komen kat blog ko...wu~

ThurayaA said...

yer la..ngat ari tuh lagi nak comment bwh entry nih...tp tak bley..
skang baru bley...menuntut kat sapa nih????

soccerlover said...

huhu..yesh~ tq 4 those yg mngajar sec langsung mahupun tak langsung..