June 19, 2009

demam..?

asslmualaikum wbt.
adeh dah lame tak bermain2 kat blog ni.
tatau nak type ape. kering idea jugak.
nak catit ape yg dibuat hari2..dat's not me.
ni bukan diari kehidupan aku.huhu.
kalau setakat cerita tentang aktiviti2 cm program yg aku sertai ye jugak.
huhu. tapi xkisah la lain orang lain caranya..
yang penting, kita enjoy berblog..hehe;p


berbalik dengan tajuk entri..
ape ke helnye..? demam?
aku demam..?
hahaha;D
demam ni macam2 jenis jugak.
ada demam kura2..
ada demam kambing..eh, ada ke? main2 pulak..
tu demam main2..hehe.
ada demam kuning
ada demam denggi
ada demam panas
ada demam campak
tu baru kategori demam sakit yang disahkan oleh jabatan kesihatan disebabkan infection kat badan

kalau demam yang tak diketahui apa virus or bakteria, camana?
contohnya;
demam bola
demam cinema/pawagam
demam movie
demam friendster, facebook, myspace

dan demam2 lain yg bergantung dengan interest masing2
demam angau
demam rindu lah, demam cinta lah..
demam kemalasan
..pon ada
apa kehelnye?

tatau nak komen apa..tu sume tu dikira demam jugak ke? demam rekaan kot, mengikut musim2 tertentu..hua3..ada ubat kah demam2 itu? camana kalau aku terkena demam2 camtu? demam biasa pun malas nak makan ubat.. huish.. dasyat kah demam2 itu? huhu..


oleh sebab entri ni ada kaitan sedikit pasal demam, tetiba aku terfikir, demam tu apa sebenarnya..so aku main2 la search n ada jumpa sket info2 yang menambah sedikit pengetahuan untuk aku..hehe;p


http://www.medicine.ukm.my/wiki/index.php/Demam


p.s.:: jagalah kesihatan anda.. n rajin2 lah makan ubat kalau demam tu.



2 comments:

cendawanputih said...

jawapannya demam angau...hihi

soccerlover said...

aaa? cik doktor, cik doktor cendawanputih..kalau demam angau tu mcmane yek? ade ubat ke kalau kne penyakit tu? ;D